ALTURA

L’altura de l’Heretat Mascorrubí, entre 500 i 700 m, fa que els nostres vins tinguin una personalitat pròpia; el sòl pobre i pedregós i la diferència tèrmica del dia a la nit durant l’etapa de la maduració del raïm fan que la planta assoleixi una maduració equilibrada i creï una òptima concentració aromàtica.

+

-

És un fet clar que els raïms d’alçada tenen més qualitat, cosa que el canvi climàtic està accelerant, per diversos factors.

L’alçada i el cel més net fan la radiació solar més intensa, cosa que afavoreix la fotosíntesi de la vinya que fa raïms amb més color, acidesa, aroma i gust. En el cas de vins negres augmenta el seu beneficiós efecte cardiovascular, car la pellofa i el pinyol tenen una concentració més gran de polifenols que aporten un efecte antioxidant.

La diferència tèrmica del dia a la nit és gran durant l’estiu, en el moment de maduració de la planta; passem de matins de més de 30 graus a nits refrescants al voltant de 16 graus. A la nit la planta es recupera i pot continuar fent madurar de manera equilibrada la polpa, el pinyol i la pellofa i continua sintetitzant més  antocians.

Els vents en alçada esmorteeixen les malures a la vinya evitant els pesticides, un factor crític en un territori ecològic com el nostre.

Els sòls pobres i prims argilo-calcaris en superfície s’assenten sobre roques de mushelkalk del període secundari que donen lleus tocs minerals als vins.

Els hiverns són llargs i freds, amb nevades esporàdiques, cosa que millora les condicions fitosanitàries de la vinya i n’afavoreix la seva maduració tardana.

Els principals compostos fenòlics del vi són els antocians i tanins ; els antocians són els responsables del color al vi negre, i es troben a la pell del raïm ; els tanins són els responsables de la seva estructura i astringència, i es troben a la pell del raïm i en els pinyols. El raïm sintetitza aquests compostos fenòlics , a més dels compostos aromàtics, en resposta a una situació d'estrès del cep com pot ser l'estrès hídric, les radiacions ultraviolades i les diferències de temperatura , característiques que s'aconsegueixen en vinyes d'alçada; tot plegat fa que s'obtinguin vins amb major intensitat aromàtica, més color i estructura, i en definitiva més qualitat organolèptica.


VARIETATS PRÒPIES

A Mascorrubí mantenim les vinyes velles originals, formades en vas, de les varietats pròpies de la part alta del Penedès; principalment la Montònega, una varietat de la Parellada en alçada que té raïms de pell més gruixuda, solts, petits i rosats que fa vins més aromàtics i frescos.

+

-

La Montònega és un fenotipus de la Parellada, amb el mateix ADN però amb una evolució diferent fruit del terrer. Els seus gotims de raïm tenen la pell més gruixuda, cosa que fa que incrementi les aromes que tindrà el vi; tenen els grans més solts afavorint el pas del sol i l’aire que mitiguen les malures de la vinya i que equilibra la maduració de tot el carràs; madura més tard i arriba a un grau alcohòlic més gran conservant l’acidesa que dóna frescor als nostres vins.

Al Pla de Manlleu s’han detectat més de 200 varietats de Parellada actualment en observació per constatar-ne l’evolució amb els anys.

A Mascorrubí elaborem vins amb altres varietats locals com la fresca i potent Garnatxa Blanca, la llaminera Garnatxa Negra i el delicat Sumoll Negre alhora que conservem altres varietats ancestrals del nostre territori.


UNA TERRA AMB MEMÒRIA

Els orígens de l’Heretat Mascorrubí es troben en l’antiga comanda de l’Ordre del Temple del castell de Celma fundada el segle XII. Des d’aleshores la vinya forma part del nostre paisatge.

+

-

La cessió de les terres del castell de Celma a l’ordre militar dels cavallers del Temple el 1142, a la frontera externa del comtat de Barcelona, assenyala l’inici de l’afermament cristià sobre el territori que havia patit les ràtzies sarraïnes durant el segle XII quan el riu Gaià feia de frontera amb els sarraïns. La repoblació porta la creació de masos que havien de pagar censos a la comanda templera de Celma per l’explotació de la terra on els pagesos treballen el blat, la vinya, l’olivera i l’horta vora la riera de la Vall de l’infern o de Marmellar. En aquest context apareix el primer document que esmenta l’Heretat Mascorrubí ,datat el 29 de gener de 1279 com a “Turris Moscharrubea”. Posteriorment el domini passà a mans de l’ordre de l’Hospital.

Dins les terres de l’Heretat Mascorrubí trobem també l’ermita Romànica de Sant Miquel de Celma fundada al segle XIII. Al voltant del Pla de Manlleu, a l’antiga Senyoria de Celma i les valls de Marmellar, podeu visitar els pobles abandonats, les ruïnes dels seus castells i les ermites de Sant Marc, Santa Àgnès o Sant Miquel dalt del cim del Montmell, una passejada històrica enmig de boscos i vinyes en un territori que avui practica l’agricultura ecològica, controlada i moderna dins l’agrupació d’agricultors del Pla de Manlleu.


VINS GASTRONÒMICS

Viure i beure en cada copa la història i el fruit d’aquesta terra única; cada vi de Mascorrubí està pensat per compartir les vostres vivències sols o acompanyat dels plats de la cuina mediterrània o exòtica.

Els nostres vins


2019

 • Sumoll blanc


És un vi monovarietal 100% de Sumoll Blanc, una varietat gaire bé extingida pròpia del camp de Tarragona i del Penedès. Extincta Vitis presenta un color groc amb matisos verdosos, d’aspecte nítid. És un vi amb sorprenents matisos frescos on destaquen les notes de plantes de sota bosc (farigola, fonoll, maria lluïsa) acompanyades de records de flors blanques (ametlla) i fruites cítriques i de polpa blanca. En boca és sec, amb força cos i nervi. En post gust apareixen sensacions lleugerament amargues que li atorguen persistència. Compartiu-lo, només n'hem pogut fer 916 ampolles

Maridatges

 

Nº d'ampolles 916

22.99 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2021

 • Sumoll


Es pot fer un Rosat 100% de sumoll de color pètal de rosa amb reflexos perlats ? aquest és l'Annat un vi que cautiva per les seves aromes delicades de fruita vermella fresca tipus cirera i magrana junt amb els perfums de flors blanques (ametller i presseguer). En una segona flairada es fan presents les notes de la fruita cítrica com l’aranja i la bergamota.. La sensació gustativa es fresca i viva. Presenta un recorregut que ens omple el pas per boca i acaba amb un final lleugerament amarg que li confereix longitud. Serviu-lo entre 8-10º C.

Maridatges

 

Nº d'ampolles 1000

11.19 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2021

 • Montònega


Vi escumós elaborat pel mètode ancestral d'una única fermentació en ampolla, elaborat 100% amb montònega ecològica de vinyes a més de 500m d'altura. Fresc, amb una fruita blanca molt neta i notes cítriques, per gaudir-ne en qualsevol moment

Maridatges

 

Nº d'ampolles 1500

12.95 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2021

 • Sumoll

 • Sumoll blanc


Color salmó brillant amb tonalitats violetes, bon despreniment de bombolles de mida mitjana que formen persistents rosaris a la copa. Intensos aromes a fruits vermells i cítrics que li aporten notes dolces i refrescants. A la boca és presenta viu i persistent. Te una entrada fresca i una bona acidesa, elegantment acompanyada per les sensacions cruixents de l’esclat de la bombolla en el seu pas per boca. Al retro gust apareixen notes d’herbes aromàtiques. El post gust es fresc i agradable. Servir entre 6-8º C. Combina perfectament amb tot tipus de amanides i de cuina asiàtica. Ideal per aperitius, postres dolços i fruita. Un vi escumós únic i diferent!

Maridatges

 

Nº d'ampolles 1000

12.95 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2017

 • Sumoll blanc


Color groc amb matisos verdosos, d’aspecte nítid. Abundants rosaris de fines bombolles que conformen una subtil i elegant corona És un vi amb sorprenents matisos frescos on destaquen les notes de fruits secs acompanyades d’un sumptuós caràcter de brioixeria conferit per l’autòlisi de la criança. En un segon terme s’aprecien les fruites confitades com l’orellana i la pell de taronja confitada. En boca es fresc, sec, amb força cos i nervi. L’esclat de la bombolla en boca ens amplifica els records de les notes aromàtiques, percebudes en nas. En post gust apareixen sensacions lleugerament amargues que li atorga persistència. Servir entre 6-8º C. Ideal per acompanyar arrossos i pastes. Combina perfectament amb tot tipus de marisc, crustacis i carns d’aviram. Ideal per acompanyar una sobretaula i gaudir de sorpreses que ens ofereix aquest vi.

40 mesos en barrica

Maridatges

 

Nº d'ampolles 880

30.25 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2017

 • Sumoll


Vi de Sumoll negre veremat manualment el setembre de 2017. Elaboració Fermentació i maceració en inoxidable i criat en dipòsit i 12 mesos en àmfora de fang elaborada amb la mateixa terra on hi ha plantades les vinyes Localització A Pla de Manlleu a les vinyes de +500m. d’alçada sobre un sòl argilo- calcari Nota de Tast De capa mitja, color vermell amb tonalitats rubí. Llàgrima abundant. En nas presenta interessants notes balsàmiques i de sotabosc, com el romaní i la flor de Sat Joan, que es recolzen sobre notes de fruita deshidratada, orellana i figa, però també de fruita fresca com el nabius. En una segona capa apareixen les típiques notes varietals del sumoll, com la garrofa i la regalèssia En boca és sedis i alhora estructurat, amb un taní madur i una acidesa elegantment modulada fruit del seu pas per l’ àmfora Temp. de servei Servir entre 17-18º C. Maridatge És un excel·lent acompanyant de formatges grassos. Combina perfectament amb tot tipus carns vermelles i rostits, també marida bé amb la arrossos i cremosos.

36 mesos en barrica

Maridatges

 

Nº d'ampolles 900

27.83 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2021

 • Montònega


De les nostres vinyes velles de Montònega, situades a +500 metres d’alçada, surt aquest vi únic, refrescant, llarg i subtil; una varietat exclusiva que és la màxima expressió del terrer de Mascorrubí.

Maridatges

 

Nº d'ampolles 5000

11.80 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2021

 • Garnatxa blanca


Un cupatge únic de Garnatxa Blanca i de Montònega fermentades en Barrica per a un vi complex, ric en matisos, sedós i persistent que no us deixarà indiferents; fruit de Mascorrubí a +500 metres d’alçada.

3 mesos en barrica

Maridatges

 

Nº d'ampolles 1205

13.43 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

2018

 • Sumoll

 • Garnatxa Negra


Cupatge de Sumoll i Garnatxa Negra de color vermell grana amb matisos violetes i llàgrima abundant. En nas és un vi aromàticament intens i complex. Destaquen les notes de fruita vermella, de polpa i cítrica (aranja, mandarina). Aromes refrescants i frescos de la regalèssia i els mentolats sobre un fons floral. En una segona flairada s'aprecien els records dels fruits secs , la garrofa i la canyella. En boca presenta una entrada sedosa. El vi mostra la frescor equilibrada amb la untositat i el greix. Vi de mitja estructura amb un taní madur i dolç. Una simfonia tradicional actualitzada

10 mesos en barrica

Maridatges

 

Nº d'ampolles 1600

16.89 €  Preu per ampolla
 

El producte ha estat afegit a la seva cistella

Butlletí

Rep les nostres novetats, notícies i ofertes a la teva bústia.

Nom

Mail


GRÀCIES! Rebràs un mail on podràs confirmar la teva subscripció.

Contacte

Mascorrubí
El Pla de Manlleu
43714 Tarragona
info@mascorrubi.cat