Our history of winemaking

Heritage & History

Màxima intervenció a la vinya per una mínima intervenció al celler amb pràctiques agrícoles i de funcionament per a conservar l’entorn.

Fem viticultura regenerativa amb certificació ECO i amb pràctiques biodinàmiques amb el propòsit de crear sistemes vitícoles més equilibrats i sostenibles, en harmonia amb la natura i amb un respecte profund pels cicles naturals i la biodiversitat.

Plantacions

En “key lines” (corbes de nivell) per al millor aprofitament de l’aigua de pluja i evitar les escorrenties i l’erosió del sòl

Varietats de raïms

Utilitzem només varietats tradicionals amb bona adaptació a la sequera i formades en vas tradicional amb marcs de plantació amplis que permetin el desenvolupament de cobertes vegetals. Fem ús d’animals per a la sega de les cobertes i el treball amb maquinària d’energies renovables. 

L'aigua

Recollim aigua mitjançant basses naturals que permetin l’increment d’un ecosistema biodivers a diferents zones de la finca. 

Insums

Fem un ús mínim d’insums externs, enfocats a la millora de la salut del sòl utilitzant compost, adobs orgànics i preparats biodinàmics per fomentar la biodiversitat de la microbiota del sòl promovent una interacció més equilibrada entre les plantes i els microorganismes del sòl. 

La poda

Mantenim i adaptem la poda de “respecte” a les condicions de temperatura i humitat per refrescar les baies i permetre una maduració de les pells el més llarga possible davant les calors extremes.

La biodiversitat

Incorporem altres cultius addicionals entre les vinyes com arbres fruiters, oliveres i fruits secs.

2030

Volem avançar en el concepte de “Mas tradicional actualitzat” amb la incorporació d’animals (ovelles i aus de corral), la creació d’un hort ecològic per a l’autoconsum i una infraestructura “agrívoltaica” amb panells solars per donar suport a la maquinària de l’explotació de la finca.

Ves al contingut